Salata Caesar cu Pui



Reteta de la Diana Duca

Chiar daca e iarna o salata Caesar cu piept de pui cald abia luat de pe gratar si niste crutoane la fel de calde abia scoase din cuptorul incins este mereu binevenita.
Ingrediente:

- 4 felii de piept de pui
- crutoane
- 1 salata verde romana
- linguri parmezan ras
- parmezan fulgi
- 2 file de ansoa
- 2 catei de usturoi
-1 lingura suc de lamaie
- ulei de masline
- 1 ou proaspat
- 1 lingurita de mustar de Dijon
- 1 lingurita sos Worcestershire
- sare, piper

Incingeti gratarul si frigeti pieptul de pui ( care in prealabil poate fi lasat la marinat in 100ml vin alb, 1 lingura de ulei de masline, sare, piper, 2 catei de usturoi).
Spalati salata si uscati frunzele cu un prosop de hartie. Rupeti frunzele de salata intr-un bol.

Pregatiti crutoanele din bagheta sau orice alt fel de paine aveti in casa si uitati-le cateva minute in cuptor.
Pentru niste crutoane bune va sfatuiesc sa amestecati cuburile de paine cu sare, piper, ulei de masline si putin usturoi pisat intr-un bol si apoi sa le transferati pe hartie de copt in cuptorul incins la 180° pana devin aurii.

Dressingul: puneti sosul Worcestershire, mustarul, ansoa, sucul de lamaie, 2 linguri parmezan ras, usturoiul, sarea si piperul in vasul unui mixer vertical si mixati. Adaugati galbenusul si amestecati bine. Turnati uleiul putin cate putin amestecand continuu ca la maioneza. Astfel veti obtine un dressing cremos.

Peste frunzele de salata se adauga pieptul de pui taiat fasii, dressingul , crutoanele si fulgii de parmezan. Daca va place branza puteti sa mai adaugati si putin parmezan ras. Amestecati si veti avea parte de una dintre cele mai bune salate Caesar pe care le-ati mancat vreodata ;)

Enjoy!
Mai multe retete de la Diana gasiti pe blogul ei Disturbingly Delicious


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu