Rulada de biscuiti


Reteta de la Lidia Istrate

INGREDIENTE
500 gr biscuiti
2 foi napolitana
200 gr rahat
100 gr nuci si alune
50 gr stafide
2 cani zahar
100 gr unt
Zahar vanilat
2 linguri cacao
1 lingurita rom
Glazura Duo de la Dr.Oetker MOD DE PREPARARE :
Biscuitii se sfarma marunt,avand grija sa lasam si bucatele mai mari.Stafidele se pun la inmuiat in rom.Nucile,alunele si rahatul se taie bucatele mici.Zaharul se pune la caramelizat,iar cand a capatat o culoare frumoasa maronie se adauga untul si 500 ml apa.Se lasa sa fiarba pana cand se dizolva zaharul,apoi se adauga rahatul si se lasa sa mai dea un clocot.Biscuitii se amesteca cu cacaua,stafidele ,nuca si alunele.Siropul fierbinte se pune peste amestecul de biscuiti,avand grija sa nu fie prea moale.Daca nu este cazul nu se pune tot siropul.Amestecul caldut se pune peste foaia de napolitana,se lasa putin sa se inmoaie foaia,apoi se ruleaza.Se prepara glazura.Se pune plicul cu glazura in apa fierbinte si se lasa 5 minute,pana cand se topeste continutul.Apoi se taie un colt al plicului si se toarna peste rulada.Deasupra se presara nuca si alune.Daca dupa ce puneti umplutura foaia de napolitana nu sa inmuiat pune-ti intr-o cana lapte de soia sau lapte normal si cu o lingurita extindeti pe deasupra umpluturii cu o lingura lapte :) POFTA BUNA SI SPER SA VA REUSEASCA :) PS.Daca napolitana va ramas tare puneti intr-o cana lapte si incalziti-l la microunde apoi cu o lingurita turnati uniform peste umplutura pana ajunge la foaia de napolitana. Foile de napolitana sa fie puse pe foaie de aluminiu sau foaie transparenta ca dupa sa puteti rula si baga la rece ca peste 3 ore sa puteti orna cu ciocolata :)

2 comentarii: